StoryEditor

Mostar u globalnoj plesnoj kampanji protiv nasilja ‘Jedna milijarda ustaje‘

Piše D  /  12.02.2018., 02:02h

Riječ je o najmasovnijoj svjetskoj akciji protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama koja će se u Mostaru organizirati petu godinu za redom.

 U sklopu kampanje, 13. veljače održat će se javna tribina na temu "To možeš biti ti. To mogu biti ja. Stop nasilju! Jer me se tiče", u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru u 17 sati. Na tribini će govoriti psihologinja Majda Šehić, socijalni radnik Tomislav Pupić i aktivistica Aldijana Trbonja-Tule. Izjave za medije bit će upriličene u 16:45 sati, u  prostorijama Koledža.

 Drugi dan, 14. veljače, na Španjolskom trgu u 14 sati te u Mepas Mall-u 15:30 sati održat će se kampanja Plesom protiv nasilja, a organizatori pozivaju sve da im se pridruže i daju potporu.

 Inače, prema podacima UN-a jedna od tri žene na planeti doživjet će neki oblik nasilja tijekom svog života. Ukupna svjetska populacija iznosi sedam milijardi ljudi, što čini više od jedne milijarde zlostavljanih žena.

 Bosna i Hercegovina nije iznimka. Do sada je preko 150 organizacija i institucija u 37 gradova širom Bosne i Hercegovine dalo potporu kampanji.

 Preko 200 zemalja je uključeno u organizaciju plesnog događaja, aktivisti/kinje, svjetski lideri/ce, poznate osobe, mladi, koji će zajedno ustati/plesati/protestirati protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama, priopćili su organizatori.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:21