StoryEditor
hnž

Mostar: Tužiteljstvo predložilo pritvor protiv M.T. zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda

Piše fena  /  19.07.2023., 12:33h

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar podnijelo je u utorak Prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog M.T. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ‘‘teška tjelesna ozljeda‘‘ u stjecaju s kaznenim djelom ‘‘nasilničko ponašanje‘‘.

Osumnjičenom M.T. se stavlja na teret, da se  17. srpnja ove godine oko 01,10 sati, u naselju Tekija u Mostaru zajedno sa  R. M. i V. Š. dovezao u vozilu ‘‘golf  V‘‘ kojim je upravljao R. M., iz pravca mosta Hasana Brkića do mjesta gdje su na klupi pored puta sjedile dvije muške osobe M. J. i oštećeni H. L.

Tu su zaustavili auto i izašli iz njega nakon čega je suvozač M. T., ničim izazvan od strane ove dvije osobe koje su sjedile na klupi, bez povoda i razloga, uporabom drvene palice zamahnuo i udario palicom oštećenog H. L. u predjelu glave.

Nakon toga H.L. je pao na zemlju, da bi ga potom sva trojica nastavili udarati, i tom prilikom su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke, te ozljede u predjelu glave i tijela.  

Pritvor je osumnjičenom M.T. predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 tri godine ili teža kazna.

Sva trojica osumnjičenih su ispitani u Tužiteljstvu i u odnosu na R. M. i V. Š. nije predloženo određivanje pritvora iz razloga što za to nisu postojali zakonski razlozi i postupak prema njima će se voditi u redovitoj proceduri.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa županijskim MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 16:56