StoryEditor

Mostar ponovno "u problemu" zbog smeća

Piše D  /  15.07.2019., 03:07h

‘‘Ono o čemu smo obavijestili javnost da bi se moglo dogoditi uskoro, događa se već danas. Kamioni ponovo nepropisno odlažu otpad izravno na lokalitet deponije, bez prolaska kroz halu za sortiranje što je proceduralna i zakonska obveza‘‘, objavili su aktivisti Građanske inicijative ‘Jer me se tiče‘.

Napominju kako je i federalni inspektor zatražio isto - da sav otpad prolazi kroz sortirnicu, koja je navodno u kvaru.

‘‘To je‘‘, navode aktivisti, ‘‘očito još jedan dokaz da je u prošlosti vrlo malo ili skoro nikako korištena (ukoliko je informacija točna)‘‘.

‘‘Važno je naglasiti da je na jednom od kamiona bio pijesak. Postavlja se logično pitanje: ukoliko je na kamionu samo pijesak, zašto bi se on istresao na deponiju komunalnog otpada? A ukoliko je pijesak bio kamuflaža za neku drugu vrstu otpada ispod njega, pozivamo nadležne organe da hitno i žurno reagiraju. Zahtijevamo da se poštuje isključivo ono što je dogovoreno na sastancima, te nalozi federalne inspekcije i pravni propisi, u suprotnom građani će biti primorani da svoja prava traže drugim dozvoljenim sredstvima, za što imaju i uporište i dokazni materijal!‘‘, naveli su.

Inače, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić susreo se proteklog tjedna s građanima zahvalivši im ‘‘na aktivnom sudjelovanju u unaprjeđenju sustavnog i ekološki prihvatljivog zbrinjavanja otpada‘‘. 

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 23:19