Article_Top_970x250

Mostar partyja usred trećeg vala pandemije

Gdje su policija i inspekcija?

Mostar partyja usred trećeg vala pandemije

ožu 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dok se broj zaraženih koronavirusom vrtoglavo penje, a vlade u pojedinim županijama razmišljaju o potpunom zaključavanju, mjere i koronavirus u Mostaru kao da ne postoje.

U Taboo baru u Mostaru, sudeći prema večerašnjim videosnimcima prisustvovao je veliki broj osoba na koncertu turbofolk pjevačice Tanje Savić, bez poštivanja epidemioloških mjera, piše sarajevski Klix.

Dok u našoj zemlji, prema svim pokazateljima, počinje treći val pandemije koronavirusa, a nadležni kalkuliraju sa uvođenjem oštrijih mjera, među kojima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, diskoteke u Hercegovačko-neretvanskoj županiji očigledno su krcate posjetiteljima uz glazbu uživo.

Ugostitelji su se ranije pobunili na mogućnost uvođenja novih mjera i daljeg smanjenja radnog vremena, uz obećanje da će se pridržavati preporuka nadležnih o broju posjetitelja u svojim lokalima, a i inspekcije su najavile veći angažman na terenu.

No nakon ovog videa, postavlja se pitanje što radi policija, inspekcija i ostale nadležne institucije, jer je u Mostaru ovako skoro svakog vikenda i ova noć je samo jedna u moru istih.

Dnevnik.ba

Tagovi: