Article_Top_970x250

Mostar: Osuda napada na sudionike vukovarske kolone sjećanja

Klub zastupnika HDZ-a BiH u HNŽ

Mostar: Osuda napada na sudionike vukovarske kolone sjećanja

stu 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Također osuđujemo isticanje zastave Jugoslavije na utakmici Lihtenštajn - BiH u danu kada se cijeli hrvatski narod sjeća stravičnog ratnog zločina u Vukovaru, koji su upravo počinili te zločine pod zastavom Jugoslavije", stoji u priopćenju.

Klub zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak najoštrije je osudio napad na sudionike obilježavanja obljetnice pada grada Vukovara, koji se dogodio u ponedjeljak, 18. studenoga, u Mostaru.

"Dva kombi vozila koja su prevozila sudionike kolone sjećanja na Vukovar kamenovana su i devastirana u naselju Vrapčići dovodeći ovim činom osobe u tim vozilima u životnu opasnost. Pozivamo nadležne institucije, MUP i Tužiteljstvo HNŽ-a da žurno pronađu i sankcioniraju počinitelje te utvrde nalogodavce ovog nedjela", stoji u priopćenju Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a BiH HNŽ-a.

Kako je navedeno, Klub zastupnika HDZ-a BiH osudio je i postupak člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je, po njihovim riječima, u Mostaru nazočio postrojavanju paravojne formacije, odnosno ljudi u vojnim odorama i sa znakovljem koji nisu Oružane snage BiH.

"Također osuđujemo isticanje zastave Jugoslavije na utakmici Lihtenštajn - BiH u danu kada se cijeli hrvatski narod sjeća stravičnog ratnog zločina u Vukovaru, koji su upravo počinili te zločine pod zastavom Jugoslavije", stoji u priopćenju, prenosi Fena.

Ovakvi događaji, kako navode, apsolutno ne doprinose pomirenju i suživotu, nego nasuprot otvaraju prostor i poziv za poremećene odnose i međunacionalne sukobe, što je, kako stoji u priopćenju, za svaku osudu.

Dnevnik.ba