StoryEditor
nova praksa

Mostar: Kamera iz službenog vozila snima nepropisno parkirana vozila

Piše fena  /  24.02.2023., 19:29h

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) demantirali su najavu ravnatelja "Mo parkinga" Ivana Barbarića kako će MUP preuzeti pauk-službu u Mostaru.

„Povodom nespretno izrečenih ili u medijima krivo prenesenih izjava ravnatelja JP 'MO Parking' da će 'policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-a dva pauk-vozila' dužni smo, po ko zna koji put, informirati javnost da MUP HNŽ obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Doda je se kako MUP nije niti će obavljati poslove iz nadležnosti i za račun JP „MO Parking“ ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća preuzimajući dio njihovih poslova.

Kako se dalje navodi, MUP HNŽ-a je iskazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema „mirujućeg prometa“ u Mostaru, te je zatražio na korištenje jedno pauk vozilo od nekoliko, dugi niz godina nekorištenih, pauk vozila u vlasništvu Grada Mostara, ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH.

Iz MUP-a dodaju kako su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno.

"U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava, a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedozvoljenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest o učinjenom prekršaju sa propisanom visinom kazne", priopćili su iz MUP-a HNŽ-a.

Dnevnik.ba

21. veljača 2024 05:23