StoryEditor
Tehnološki park intera

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Piše fena  /  29.02.2024., 21:03h

Mostar će i ove godine, već tradicionalno, biti domaćin konferencije Connecto, koja će u Tehnološkom parku Intera okupiti stručnjake iz sfere inovacija, novih tehnologija, digitalizacije, industrije, obrazovanja i znanosti.

Organizatori ističu kako je cilj "Connecta 2024" povezati potencijale dijaspore i Bosne i Hercegovine, ljude, ideje i investicije te ispričati niz konkretnih i pozitivnih priča u moru negativnosti.

"Ako do sada kojim slučajem niste čuli za ovaj događaj, a vjerujemo kako vas nema mnogo takvih, onda vam želimo reći kako je u pitanju jedna od najkvalitetnijih i najpozitivnijih stvari kojoj ćete prisustvovati ovoga ljeta, ne samo u Mostaru, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini, makar će se utjecaj događaja osjetiti i izvan granica zemlje", priopćili su iz Tehnološkog parka (TP) Intera.

I ove godine na konferenciji će se izmjenjivati najpozvaniji i najpriznatiji govornici iz sfere inovacija, novih tehnologija, digitalizacije, industrije, obrazovanja i znanosti.

Zajedno sa Intera TP-om, iza organizacije ovog eminentnog događaja stoje GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) kroz BOOST projekt koji sufinanciraju Europska unija i Njemačka vlada kroz projekt EU4DigitalSME, kao i Enterprise European Network (EEN).

Organizatori očekuju da ovogodišnji Connecto 2024. bude najveći, najposjećeniji i najkvalitetniji događaj do sada.

"Cilj konferencije ostaje jedinstven i isti kao i ranije – povezati potencijale brojne bosanskohercegovačke dijaspore i potencijale Bosne i Hercegovine, sa zajedničkim ciljem napretka kroz zajednička ulaganja, razmjenu ideja i stvaranja novih mogućnosti za zajedničko sudjelovanje na najzahtjevnijim svjetskim tržištima", poručili su iz Intere.

Kako su naveli, Connecto je već odavno pokazao kako se može i mora, kao i da neke stvari uopće ne izgledaju neostvarive već da je potrebna samo kvalitetna platforma koja povezuje ljude i ideje, koja spaja one koji traže partnera i one koji žele investirati u kvalitetne projekte.

Konferencijski dio u dvorani Europa kreće u utorak, 25. lipnja, a Connecto 2024. se nakon toga nastavlja glasovitim B2B susretima, koji su također zaštitni znak konferencije i trajat će sve do 27. lipnja.

"Kako je formula B2B susreta do sada opravdala, pa i premašila sva očekivanja organizatora, tako je i ove godine ostavljen maksimalan prostor za tu vrstu komunikacije među sudionicima događaja. I upravo to je prednost i ovog izdanja konferencije Connecto – konferencija s potpuno ljudskim likom, makar ćete svi vi koji nećete biti u mogućnosti fizički biti prisutni na samom događaju, čitavu konferenciju moći pratiti putem livestreama", poručili su organizatori.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:18