Article_Top_970x250

Mostar dobiva Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja

Sveučilište u mostaru

Mostar dobiva Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja

lis 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Danas će na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru biti otvoren Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja (CMM).

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja je uspostavljen kroz projekt "Jačanje sustava kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini: Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja".

Projekt je implementirala Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj - United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) u suradnji s partnerima Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vladom Republike Slovenije i tvrtkom Lotrič Control d.o.o. BiH.

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) osigurat će međunarodno priznate usluge kalibracije i ispitivanja. Pored novih mogućnosti za obrazovanje i usluga za industriju, također će omogućiti napredno istraživanje u polju kontrole kvalitete proizvoda u suradnji s lokalnim industrijskim tvrtkama i onima iz okruženja.

Centrom će se osigurati i laboratorij za kalibraciju duljine, što će biti podrška za infrastrukturu za određivanje sukladnosti u BiH. Realizacijom projekta će se omogućiti praktičan rad na području mjerenja i kontrole kvalitete proizvoda studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te će doprinijeti povećanju konkurentnosti lokalnih poduzeća na međunarodnom tržištu.

Svečanost otvaranje Centra planirana je u 11 sati, prenosi FENA.

Dnevnik.ba