StoryEditor

Mostar: Akcijom čišćenja na Bijelom Brijegu obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

Piše D  /  23.06.2018., 06:06h

U povodu obilježavanja Svjetskoga dana zaštite okoliša, u suradnji s mjesnom zajednicom Bijeli Brijeg II., udrugom Naš kvart, uredom predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Gradskom upravom grada Mostara i Oružanim snagama BiH, Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a ove subote organizirao je ponovljenu radnu akciju čišćenja i uređenja okoliša u mostarskom naselju Bijeli Brijeg, jednom od najljepših u gradu na Neretvi.

Pripadnici Oružanih snaga BiH , građani s područja Bijelog Brijega, volonteri Mladeži HDZ BiH i HNS-a, članovi udruge Naš kvart od ranih jutarnjih sati vrijedno su čistili prostore oko svojih zgrada i domova, velikog parkinga i zelenih površina iznad HŠK Zrinjski, podrumskih prostorija, područja oko mjesne zajednice Bijeli brijeg II, Meteorološke postaje na Bijelom Brijegu, a sve uz stručnu pomoć Bojana Spasojevića iz Gradske uprave Mostara koji je tom prigodom pregledao stanje u kojem se nalaze stabla u tom naselju, te određivao koji su za sječu, a kojima treba potkresati grane.

Fond za zaštitu okoliša angažirao je za ovu hvale vrijednu akciju sve potrebne strojeve i alat,a građanima i sudionicima akcije dijeljene su vreće, rukavice, škare,grablje i lopate. Kamioni su tijekom akcije oblizali po kvartu i odvozili prikupljeno smeće. U akciji su sudjelovali u ime organizatora v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a Niko Marušić, Ita Pandža iz udruge Naš kvart, a akativno se uključio i agilni predsjednik GO HDZ BiH Mostar Damir Dzeba zajedno s članovima Mladeži HDZ BiH Mostar i HNS-a.

Umirovljenicima, kojih ima veliki broj u ovom mostarskom naselju pridružili su se i članovi mladih obitelji zajedno s najmlađima tom prigodom pokazavši kako je čist okoliš pravo i obveza svih nas zajedno.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:06