StoryEditor

MOST i HRS predstavili listu: “Borba za Hrvate u BiH i iseljeništvu”

Piše D  /  12.06.2020., 02:06h

Most je predvođen Nikolom Grmojom i Ninom Raspudićem, svojim najnovijim pojačanjem (na izbore u RH izlazi kao neovisni na listi Mosta) predstavio suradnju s Hrvatskom republikanskom strankom iz Bosne i Hercegovine.

Republikanci su u hrvatskoj javnosti u Bosni i Hercegovini prepoznati kao jedina prava oporba Čovićevom HDZ-u. Listu Mosta u XI. izbornoj jedinici nosit će Slaven Raguž, prvi čovjek Republikanske stranke, a od imena svakako vrijedi izdvojiti i Tvrtka Milovića, dugogodišnjeg novinara i političkog analitičara, gorljivog borca za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

”Možemo reći da će s ovim savezom hrvatski narod u BiH i dijaspori konačno imati autentične, karakterne, suvisle predstavnike koji će u Hrvatskom saboru zastupati interese hrvatskog naroda u BiH i dijaspori”, poručio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Pored Grmoje govorili su i Nino Raspudić i Slaven Raguž, nositelj liste. Raspudić. koji će najvjerojatnije nositi listu mosta u II. izbornoj jedinici rekao je kako je Hrvatska dužna miješati se u unutarnja pitanja onda kad su daytonska načela narušena. ”Ako nije bila grobar kad su u pitanju politička prava Hrvata u BiH, grobaru je dodavala lopatu”, rekao je Raspudić.

Slaven Raguž je rekao kako, unatoč rezultatu izbora, žele stvoriti temelje za buduću suradnju. ”Po prvi put će netko artikulirati autentičnu politiku Hrvata u BiH te jasno predstaviti koliko je hrvatski narod u BiH obespravljen, ne samo od međunarodne zajednice, Sarajeva i Banja Luke nego i djelovanjem aktualnog političkog vodstva Hrvata u BiH koji na jednak način snose odgovornost zašto Hrvati postaju nacionalna manjina u svojoj domovini”, – rekao je Raguž, piše Kroativ.at.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:39