StoryEditor

MOST i HRS blizu dogovora o zajedničkom nastupu na izborima u Hrvatskoj

Piše D  /  02.06.2020., 09:06h

MOST nezavisnih lista i Hrvatska republikanska stanka  (HRS) blizu su dogovora o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj za 11. izborni jedinicu, odnosno za dijasporu. Kako doznaje Dnevnik.ba, HRS bi trebao zapravo nositi listu MOST-a za dijasporu.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž za Dnevnik.ba je izjavio kako su obavljeni prvi razgovori te kako su dvije stranke blizu dogovora o suradnji. 

"Cilj nam nisu samo ovi izbori, nego nam je cilj izgraditi temelje dugoročne međusobne suradnje između MOST-a i HRS-a. Jednostavno nam je obveza stvoriti jednu snažnu novogeneracijsku političku alternativu režimsko klijentelističkoj politici koja je na snazi kako u Hrvatskoj tako i u BiH", istaknuo je Raguž.

Dodao je kako su Hrvati u BiH bez iskrene, bratske i partnerske podrške iz Hrvatske  osuđeni na propast. 

"Isto tako smo osuđeni na propast ako se nastavi politika koja Hrvate u BiH gleda kao na filijalu HDZ-a. Suradnja i dogovor MOST-a i HRS-a je alternativa i odgovor i jednoj i drugoj politici", izjavio je Raguž.

Dužnosnik MOST-a Nikola Grmoja na svom Facebook profilu je pak također objavio kako su MOST i HRS vrlo blizu postizanju dogovora. 

"Blizu smo dogovora da i pred naše Hrvate u BiH i dijaspori izađemo s karakternim i beskompromisnim ljudima koji se suprotstavljaju korupciji ali i koji nikad nisu pristali na suradnju s onima koji nastoje obespraviti naš narod", poručio je Grmoja.

Blizu smo dogovora da i pred naše Hrvate u BiH i dijaspori izađemo s karakternim i beskompromisnim ljudima koji se...

Objavljuje Nikola GrmojaPonedjeljak, 1. lipnja 2020.

Inače, dijaspora bira tri saborska zastupnika i do sada je sve mandate dijaspore uredno osvajao HDZ BiH. No na posljednjim izborima HDZ BiH je osvojio dva mjesta (Božo Ljubić i Željko Raguž), dok je kao nezavisni kandidat u Sabor ušao general Željko Glasnović.

J.G. / Dnevnik.ba 

16. travanj 2024 19:43