Article_Top_970x250

Most dobio pojačanje, Marija Selak Raspudić izlazi s njima na izbore

parlamentarni izbori u hrvatskoj

Most dobio pojačanje, Marija Selak Raspudić izlazi s njima na izbore

svibnja 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić objavila je u srijedu da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista.

U videoporuci objavljenoj na Facebook stranici Mosta Selak Raspudić istaknula je kako je ugled Hrvatskog sabora posljednjih godina srozan političkim trgovinama i da je pogažena politička volja građana, da se onemogućavaju referendumi, elektroničko i dopisno glasanje, a izbori raspisuju usred pandemije.

"Osobno više ne želim pristajati na to i zbog toga sam odlučila kandidirati se kao neovisan kandidat na listi Mosta”, kazala je i napomenula da će se posebno baviti obrazovnim procesima, tehničkom dehumanizacijom i prijetećom digitalnom diktaturom.

"Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena, postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedan od njih, kada se svaki slobodan građanin u zemlji zapita trebali li i dalje podnositi pasivno zlouporabu vlasti ili se treba aktivno uključiti u političke procese svojim kandidiranjem”, rekla je Selak Raspudić.

Most je najavio kako će u narednim danima predstaviti nova imena za predstojeće parlamentarne izbore.

"Pristupaju nam novi i mladi ljudi, ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra više ništa neće biti isto. Rađa se nova nada za Hrvatsku”, poručili su iz Mosta.

Marija Selak Raspudić je supruga kolumnista i političkog analitičara Nine Raspudića. O njemu se također kalkuliralo hoće li se politički angažirati, pri čemu su mediji spominjali Domovinski pokret Miroslava Škore i Most kao stranke kojima bi se pridružio.

Dnevnik.ba