StoryEditor

Moskva odgovara SAD-u: Povucite se iz Sirije, pa pričajte

Piše D  /  28.03.2019., 10:03h

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije priopćilo je kako SAD trebaju ispuniti obećanje i povući se iz Sirije, pa tek onda pričati Rusiji.

- Prije nego što iznesu svoje mišljenje o zakonitim interesima drugih naroda, savjetujem američku administraciju da ispuni obećanje koje je dala međunarodnoj zajednici - rekla je Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva.

Kako je rekla, SAD se ponašaju kao “kauboj u Luvru”, potkopavaju međunarodno pravo svojim “kaotičnim potezima i nepredviđenim ponašanjem”, prenosi Dnevni avaz.

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u srijedu da su dva ruska vojna zrakoplova sletjela u Venezuelu kao dio vojnog sporazuma iz 2001. U zrakoplovima se nalazilo oko 100 ruskih vojnika.

Washington je taj potez okarakterizirao kao “nepotrebnu provokaciju”, a Rusija je upozorena da su “sve opcije na stolu” ako treba izbaciti Rusiju van.

Washington vojnom opcijom prijeti mjesecima, od trenutka kada se vođa opozicije Venezuele Juan Guaido proglasio prijelaznim predsjednikom, kom su SAD dale podršku.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:06