StoryEditor

MORH odgovorio na optužbe predsjedničkog kandidata Milanovića

Piše D  /  20.11.2019., 08:11h

Na Ovčari je Kolinda Grabar-Kitarović došla u društvu ranjenog pripadnika HV-a i položila krunicu na tom spomen-području. Dnevnik Nove TV pitao je Ministarstvo obrane RH zbog čega se nije pazilo na njegov identitet te tko je novinarima otkrio tko je on, s obzirom na to da je riječ o specijalcu čiji identitet do sada nije bio otkrivan.

Iz MORH-a su odgovorili da je dolazak u Vukovar bila osobna želja vojnika te da susret s Predsjednicom nije bio organiziran. Navode i da isti, nakon povratka s bolovanja, više neće biti raspoređen na poslove koji zahtijevaju zaštitu identiteta, piše dnevnik.hr.

"Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno s tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta.

Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao", odgovorili su iz MORH-a.

Podsjetimo, ovaj događaj je napao na društvenim mrežama Zoran Milanović. On se na Facebooku oštro obrušio na Grabar-Kitarović tvrdeći da se tako otkrio identitet vojnika koji je trebao ostati tajna te da je to kazneno djelo.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:09