StoryEditor
psihičko nasilje

Mora platiti kaznu - Zlostavljala bivšeg supruga pred maloljetnim djetetom: "Svinjo debela, razbit ću te"

Piše desk  /  28.02.2023., 11:09h

Zbog psihičkog nasilja prema bivšem suprugu, i to u prisutnosti njihova malodobnog djeteta, žena u Zagrebu je proglašena krivom i mora platiti 929 eura kazne.

Prema presudi, 39-godišnjakinja je u svibnju prošle godine oko 16 sati "ispred kuće u Zagrebu počinila psihičko nasilje prema svom bivšem suprugu u nazočnosti njihovog zajedničkog šestogodišnjeg djeteta", prenosi Danica.

Bivšeg supruga vrijeđala je riječima: "Lopove, đubre, svinjo debela, razbit ću te! To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, u nazočnosti djeteta počinila je psihičko nasilje u obitelji", zaključila je prekršajna sutkinja.

Optužena je priznala da su se posvađali i jedno drugome svašta rekli, ali opovrgava da je to bilo u prisutnosti djeteta. No, ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža koja je tog dana bila tamo i koja je ispričala što je sve bivša žena izgovorila njezinu dečku.

Policija je prekršajno bila prijavila i supruga.

"Ne smiješ doći u ulicu, što radiš tu, glupa si, maloumna si", rekao joj je. 

Sutkinja ga je oslobodila jer su i muž i njegova djevojka to opovrgnuli.

Optužena, prema presudi prekršajne sutkinje u Zagrebu, mora platiti 929 eura kazne (7000 kuna), a na presudu se još može žaliti.

03. lipanj 2023 03:04