StoryEditor
DRAMA NA SUDU

Monstrum iz Rijeke urlao na ispitivanju, htio skočiti kroz prozor: Trojica policajaca su ga jedva svladala

Piše Desk  /  08.02.2022., 10:21h
Buka koja se širila iz sobe u kojoj je Brnada saslušavan, mnogima je u zgradi ledila krv u žilama. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama.

Četrdesetak minuta potrajalo je kod zamjenice županijskog državnog odvjetnika prvo ispitivanje Romana Brnade, osumnjičenog za ubojstvo žene u Rijeci, prenose 24sata.

Nakon što je sve završeno ubojicu su iz zgrade tužiteljstva do službenog policijskog kombija morala u više nego čvrstom stisku držati čak trojica kršnih interventnih policajaca, javlja Novi List

Za razliku od mirnog ulaska u zgradu, po izlasku se Brnada u nevjerojatnoj mjeri opirao, čak je u jednom trenutku okupljenim novinarskim ekipama izgledalo kao da će se uspjeti istrgnuti i napraviti incident. Očito je da se radi o nevjerojatno snažnom muškarcu, izgledalo je kao da ga policajci jedva uspijevaju držati i obuzdati. Tek kad je u pomoć priskočio i četvrti policajac, uspjeli su ga ugurati u kombi.

Vraćen je potom kod pritvorskog nadzornika, te će oko 13 sati biti doveden na sud radi odlučivanja o istražnom zatvoru. Za vjerovati je da će i na sudu biti poduzete veće mjere osiguranja nego što je to uobičajeno.

Novi List je razgovarao s njegovim braniteljem postavljenim po službenoj dužnosti, riječkim odvjetnikom Arisom Šarunićem. On je i sam vidno uznemiren izašao iz zgrade odvjetništva.

- Svakako se radi o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Kazneni postupak je tek započeo i održano je prvo ispitivanje. Ja kao branitelj, s obzirom da se radi o tajnosti postupka, upućujem vas na županijsko državno odvjetništvo - rekao ne Šarunić.

Kako se doznaje, prvo ispitivanje nije prošlo bez incidenata, a buka koja se širila iz sobe u kojoj je Brnada saslušavan, mnogima je u zgradi ledila krv u žilama. Vriskovi i galama čuli su se u svim okolnim prostorijama i uznemirili sve zaposlenike tužiteljstva koji su tome indirektno svjedočili.

Novi List doznaje da su trojica interventnih policajaca na saslušanju jedva uspijevala svladavati Brnadu, te da se u jednom trenutku pokušao otrgnuti s namjerom da skoči kroz prozor. Navodno se nije branio šutnjom i svašta je govorio – između ostalog i da je iznosio neke detalje stravičnog ubojstva, kao i neke druge nepovezane stvari.

Sudeći po uznemirenom izgledu njegovog branitelja Šarunića, očito se radi o slučaju izvan svih dosadašnjih okvira, kao i o osumnjičeniku s kakvim se dosad mnogi iskusni istražitelji nisu susreli.

Dnevnik.ba

20. ožujak 2023 16:41