StoryEditor
posavina

Molitvom i zajedništvom obilježena 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Orašju

Piše desk  /  18.09.2022., 14:52h

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, s brojnim izaslanstvom i članovima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, danas je nazočio obilježavanju 30. obljetnice utemeljenja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB koja se obilježava u Orašju.

Predsjednik Čović i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, uz brojno izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, najprije su posjetili Spomen sobu 106. Brigade HVO Orašje. Spomen soba je znak trajnog čuvanja uspomena na 106-u legendarnu brigadu, kroz koju je prošlo oko 5.500 branitelja, preko 1000 je ranjenih, a za obranu svojih domova živote je dao 271 branitelj.

image

Obilježena 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Orašju

HDZ BIH

Potom je u Orašju održana sveta misa zadušnica za poginule branitelje u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, nakon čega su brojna izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, prijatelji i suborci, predstavnici vojske, policije i institucija položili vijence i zapalili svijeće uz središnje Spomen obilježje u Orašju.

image

Obilježena 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Orašju

HDZ BIH

Čović je, obraćajući se braniteljima, pozdravio sve nazočne članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, posebno članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i njihovog predsjednika Tomića. 

image

Obilježena 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Orašju

HDZ BIH

„Moramo biti ponosni da slijedimo onu žrtvu svih naših vitezova koji su Posavinu učinili svetom zemljom. Kada spominjemo naše branitelje, u tišini se naklonimo svima onima koji su dali svoje živote da bi mi danas mogli promišljati Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu. Da bi našu Posavinu mogli izgraditi po mjeri svakog posavskog čovjeka. Hvala vam što svi skupa pokušavamo izgraditi ambijent u Posavini, transformirajući Bosnu i Hercegovinu u moderno društvo u kojem će hrvatski narod imati potpunu ustavnu jednakopravnost s druga dva naroda, kojeg će predstavljati legitimni predstavnici“, istaknuo je Čović.

image

Obilježena 30. obljetnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Orašju

HDZ BIH

„Naša Borjana Krišto je zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, u zajedništvu smo se opredijelili da na taj način pošaljemo poruku svima koji vode drugačije razmišljanje o Bosni i Hercegovini, u ime bošnjačkog ili srpskog naroda ili predstavnika međunarodne zajednice“, zaključio je Čović. 

Uz Čovića, obilježavanju obljetnice nazočili su nositelji listi i kandidati HDZ-a BiH i HNS-a za Opće izbore u BiH: Marinko Čavara i Mijo Krešić, nositelji liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Mijo Matanović, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, i Đuro Topić, nositelj liste za Skupštinu Posavske županije. 

Dnevnik.ba

24. ožujak 2023 11:20