Article_Top_970x250

Mogućnost formiranja predstavništva VTK BiH u Bruxellesu

sastanak košarca i vukovića

Mogućnost formiranja predstavništva VTK BiH u Bruxellesu

sij 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je s direktorom Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslavom Vukovićem i njegovim zamjenicima Nemanjom Vasićem i Ahmetom Egrlićem.

Ministar Košarac istaknuo je kako je osnovno opredjeljenje tog ministarstva zaštita domaće proizvodnje, uz poštivanje međunarodnih sporazuma, te predstavljanje potencijala BiH, razvoj privatnog poduzetništva i strana ulaganja.

- Ministarstvo, uvažavajući ustavne nadležnosti, bit će servis gospodarske i poslovne zajednice u ovoj zemlji. Posebnu pažnju bit će posvećena pitanjima suradnje Ministarstva, VTK BiH i Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH - kazao je.

Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sugovornici su konstatirali da je potrebno staviti naglasak na njihove efekte. Ministar Košarac ocijenio je kako je potrebno uložiti dodatne napore u afirmaciji postignutih rezultata VTK BiH.

Na sastanku je razgovarano, između ostalog, o mogućnosti formiranja predstavništva VTK BiH u Bruxellesu i koracima koje bi u tom slučaju trebalo poduzeti, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, prenosi FENA.

Dnevnik.ba