Article_Top_970x250

Mogherini i Hahn: Usvajanje Zakona o trošarinama u interesu bolje budućnosti BiH

poruka iz EU

Mogherini i Hahn: Usvajanje Zakona o trošarinama u interesu bolje budućnosti BiH

pro 15, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Usvajanje izmjena i dopuna paketa Zakona o trošarinama u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je važno postignuće. Ova odluka će dati novi poticaj reformama koje su potrebne kako bi se osigurala dugoročna financijska stabilnost zemlje.

To su zajedno izjavili visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini i komesar Johannes Hahn povodom reformskog zakona o trošarinama u BiH, koji je jutros usvojen na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kako su istaknuli, usvajanje ovog seta zakona omogućit će BiH da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i EU.

To će, dodali su Mogherini i Hahn, zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima te će pružiti značajan poticaj rastu.

Naglasili su da su usvojene mjere neophodne za budući prosperitet građana te odali priznanje zastupnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH što su donijeli "tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti BiH i njenih građana".

- Europska unija i međunarodne financijske institucije pomno će pratiti provedbu ovog zakona - poručili su Mogherini i Hahn u zajedničkoj izjavi, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250