StoryEditor

Modrićev menadžer pregovara s Bobanom u Milanu

Piše D  /  17.07.2019., 09:07h

Samo što je prošle godine neuspješno pokušavao prodati ga u Inter, a sada ga želi plasirati u Milan. 

Sky sinoć kasno ekskluzivno javlja da je Lemić proveo dan u Casa Milan, sjedištu Rossonera, na pregovorima oko prelaska Luke Modrića u taj klub. U tekstu se ističe da Lemić i Modrić imaju sjajne odnose sa Zvonimirom Bobanom, ključnim operativcem novog Milana. 

Napominje se da bi inače bilo teško uzeti Zlatnu loptu od Reala. Ali i da su Florentino Perez i Zinedine Zidane ovog ljeta pokrenuli nužni i potpuni redizajn momčadi, u sklopu kojeg traje veliki shopping (Real je već kupio pet novih igrača) i ništa manja rasprodaja igrača kako bi se namaknula sredstva za nova pojačanja.

Real bi Modrićevom prodajom znatno uštedio na ime njegove plaće. U preostale dvije godine bi mu s bonusima morao isplatiti oko 12,5 milijuna eura. Milan dakako nema tolike novce za njegov ugovor i Modrić bi se prelaskom tamo morao odreći velikog dijela plaće koju ima u Realu. 

Milan je sklopio pakt s UEFA-om u sklopu kojeg mu je produlje rok za vraćanje u gabarite financijskog fair playa, ali zauzvrat u novoj sezoni neće igrati Europa ligu.

Zato Maldini i Boban, glavni likovi novog Milana, predstojeću 2019./2020. vide kao tranzicijsku sezonu, tijekom koje će graditi i uigravati momčad koja će postepeno postati konkurentna za povratak na talijanski vrh, a samim tim i u Ligu prvaka.

Modrić bi bio idealan vođa novog Milana, upravo po Bobanovom guštu. Jer on je odmah po dolasku u Milan naglasio da će se posebno angažirati na dovođenju igrača koji mu najviše treba - playmakera svjetske klase s karizmom pobjednika.

Kapetan Hrvatske i kreator igre Reala svakako odgovara tom opisu. Ali mora se naglasiti da Modrić za manje od dva mjeseca navršava 34 godine, a prošla sezona bila mu je jedna u najgorih u karijeri, pa bi i Realu lakše pao ostanak bez njega nakon sedam godina na Bernabeuu. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:17