StoryEditor

Modrić ostaje u Real Madridu

Piše D  /  16.04.2021., 11:04h

Ako je netko sumnjao to, opasno se prevario. Kapetan hrvatske reprezentacije i ‘motor‘ Reala Luka Modrić (35) ostaje i sljedeće sezone u Madridu, pišu španjolski mediji.

Produljenje njegovog ugovora glavna je tema na Santiago Bernabeu tijekom cijele sezone, a hrvatski maestro trebao bi staviti svoj potpis na novi ugovor u sljedećih nekoliko dana.

Modriću aktualni ugovor istječe na kraju sezone, a trebao bi potpisati novi, jednogodišnji.

Gospodin Luka je pristao i na smanjenje plaće, sve sa željom da završi karijeru u ‘kraljevskom klubu‘.

Prema aktualnom ugovoru Modrić zarađuje godišnje 11 milijuna eura, a po novom će, kako pišu Španjolci, zarađivati dva milijuna eura manje.

Hrvatski veznjak u madridskom klubu ima status legende koji je zaslužio nevjerojatnim predstavama i konstantnim zalaganjem baš kad je to najviše trebalo. Modrić je, unatoč godinama, ove sezone odigrao već 40 utakmica za Real Madrid. 

U La Ligi je propustio tek 15. kolo protiv Granade zbog blaže ozljede, dok je u Ligi prvaka zaigrao u svakoj utakmici. Ove je sezone zabio četiri gola i asistirao za još, ali njegov doprinos momčadi ionako se nije mogao izmjeriti brojkama. 

Modrić je na Santiago Bernabeu došao 2012. iz Tottenhama za 35 milijuna eura. Uskoro su ga prozvali najvećim promašajem Real Madrida, a on je u ‘kraljevskom dresu‘ osvojio sve što se može osvojiti na klupskom nivou, a i ove sezone korača prema novom ‘klempavom pokalu‘, ali i La Ligi.

Luka je u dresu Reala osvojio četiri Lige prvaka, dvije La Lige, španjolski Kup, četiri klupska svjetska prvenstva, tri Uefina Superkupa, a 2018. kao krunu karijere i Zlatnu loptu, prenose 24sata.

Legendo, zaslužio si!

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:54