Article_Top_970x250

Modrić: Najprije se nisam htio javiti, a onda sam zaplakao...

hrvatski kapetan

Modrić: Najprije se nisam htio javiti, a onda sam zaplakao...

lis 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Rekao sam ženi kako me baš nazvao glavni urednik France Footballa i pitao je što da radim. Bio sam nervozan i nisam htio žuriti nazvati ga. Pripremio sam se za odgovor. I kad sam ga nazvao, obavijestio me da sam pobijedio.

Bio sam u hotelskoj sobi u Londonu sa ženom i kad sam vidio tko me zove, nisam se htio javiti.

Tako je Luka Modrić proživljavao neke od najljepših dana karijere i života, jeseni 2018. godine, kada je službeno proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Ove godine Modrić nije ni uvršten među kandidate za Ballon d'Or i postao je drugi u povijesti, nakon Marca van Bastena, koji godinu nakon što je osvojio tu nagradu nije ni uvršten među 30 finalista.

Godinu dana nakon što je osvojio najprestižniju pojedinačnu nagradu u svijetu nogometa, Luka je u intervjuu za France Football opisao kako je doživio te trenutke lani. Kada je prekinuo desetljeće dominacije Cristiana Ronalda i Lea Messija, prenose 24sata.hr.

- Rekao sam ženi kako me baš nazvao glavni urednik France Footballa i pitao je što da radim. Bio sam nervozan i nisam htio žuriti nazvati ga. Pripremio sam se za odgovor. I kad sam ga nazvao, obavijestio me da sam pobijedio.

- Osjećaj je nevjerojatan, zaplakao sam. Veličanstven trenutak, nezaboravan. Nisam bio posve siguran što se događa.

Prošle je godine Luka osvojio sve moguće nagrade, nakon nevjerojatne sezone s Realom i reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu. Ove godine ušao je u momčad sezone u izboru udruženja nogometaša FIFpro, bio je nominiran za Fifinu nagradu The Best, ali među finaliste za Ballon d'Or nije ušao. Štoviše, jedini igrač koji je prošle sezone igrao za Real i našao se među 30 nominiranih je Karim Benzema, prenose 24sata.hr.

Dnevnika.ba