StoryEditor

Modrić je poseban i po ovom nevjerojatnom detalju: Ispred njega samo Portugalac

Piše D  /  03.07.2021., 01:07h

Ovo Europsko nogometno prvenstvo po mnogočemu je posebno; bilo je odgođeno zbog pandemije koronavirusa, igra se u 11 gradova, već u osmini finala ispali su uz Hrvatsku i Francuska, Portugal, Njemačka...

Nogometne su to sile, s kojima su otišli i igrački velikani kojima je ovo najvjerojatnije bio posljednji Euro, piše Večernji.hr.

Na primjer, Portugalac Cristiano Ronaldo (36) na idućem EP-u imao bi 39 godina. Nije ni čudo što se protiv Belgije borio rukama, nogama i zubima, ali nije išlo. S njim će u mirovinu i 38-godišnji veteran Pepe.

Ne treba ni spominjati da se Luka Modrić (35) tek treba odlučiti hoće li s vatrenima na Svjetsko prvenstvo u Katar. O sljedećem Euru s njim Hrvatska može samo sanjati.

Legendarni Talijan Giorgio Chiellini (36) također je posljednji put na najvećem turniru Starog kontinenta. Ovo mu je četvrti EP, a bio je i na dva SP-a. Kapetan Sjeverne Makedonije Goran Pandev (37) već je najavio da ide u mirovinu.

U susretu s Austrijom i porazu 1:3 zabio je prvi gol na velikim natjecanjima u povijesti Sjeverne Makedonije. Popis bi se mogao nastaviti, no odlazak tih zvijezda znači dolazak mladih snaga koje su tek započele put do toga da postanu legende.

Zanimljivo, na ovom Euru je najviše nastupa za reprezentaciju od svih igrača imao Cristiano Ronaldo (179), a Modrić je odmah iza njega sa 142 nastupa. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:54