StoryEditor

Modrić je najmlađi i najstariji strijelac Hrvatske na Euru

Piše D  /  23.06.2021., 09:06h

Onakav šut vanjskim dijelom kopačke ne viđa se često, ali nije Luka džabe čarobnjak. Kapetan Modrić još je jednom poveo Hrvatsku prema drugom krugu Europskog prvenstva, a ovo je bila njegova 12. utakmica, treći gol i četvrti nastup na Euru!

Debitirao je na spomenutom natjecanju još prije 13 godina i to na najljepši mogući način. Zabio je za pobjedu protiv Austrije (1-0) na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Na sljedeći gol u dresu ‘vatrenih‘ što se tiče najvećeg europskog reprezentativnog natjecanja čekao je sve do 2016, pišu 24sata.hr.

Na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini nije zabio u tri utakmice, ali zato je 2016. u Francuskoj vratio Turcima za tu famoznu 2008. i toliko opjevano ispadanje nakon penala u četvrtfinalu Eura. Odlično je s 25 metara od gola pritisnuo loptu i strašno pogodio volejem pokraj nemoćnog Babacana na golu Turske. Te smo godine ispali od Portugala u osmini finala nakon gola Ricarda Quaresme u produžetcima (1-0).

Prvi nastup i prvi gol za Hrvatsku na Euru imao je s 22 godine, osam mjeseci i 30 dana, a posljednji s 35 godina, devet mjeseci i 13 dana. Da, bilo je to protiv Škotske (3-1) kad je u očaj bacio oko 13,000 navijača na Hampden Parku i strašnom vanjskom matirao nemoćnog Marshalla.

A vjerujemo da to i nije zadnji Lukin gol. S kapetanskom trakom oko ruke, titulom najboljeg svjetskog igrača, povest će Hrvatsku u nokaut fazu gdje su ‘vatreni‘ svima nepoželjan protivnik. A tko zna što još čeka Luku nakon svega što je napravio, jer maestrov orkestar se tek zagrijao, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:30