Article_Top_970x250

Modrić je najmlađi i najstariji strijelac Hrvatske na Euru

maestro za povijest

Modrić je najmlađi i najstariji strijelac Hrvatske na Euru

lip 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell

Prvi nastup i prvi gol za Hrvatsku na Euru imao je s 22 godine, osam mjeseci i 30 dana, a posljednji s 35 godina, devet mjeseci i 13 dana. Da, bilo je to protiv Škotske (3-1) kad je u očaj bacio oko 13,000 navijača.

Onakav šut vanjskim dijelom kopačke ne viđa se često, ali nije Luka džabe čarobnjak. Kapetan Modrić još je jednom poveo Hrvatsku prema drugom krugu Europskog prvenstva, a ovo je bila njegova 12. utakmica, treći gol i četvrti nastup na Euru!

Debitirao je na spomenutom natjecanju još prije 13 godina i to na najljepši mogući način. Zabio je za pobjedu protiv Austrije (1-0) na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Na sljedeći gol u dresu 'vatrenih' što se tiče najvećeg europskog reprezentativnog natjecanja čekao je sve do 2016, pišu 24sata.hr.

Na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini nije zabio u tri utakmice, ali zato je 2016. u Francuskoj vratio Turcima za tu famoznu 2008. i toliko opjevano ispadanje nakon penala u četvrtfinalu Eura. Odlično je s 25 metara od gola pritisnuo loptu i strašno pogodio volejem pokraj nemoćnog Babacana na golu Turske. Te smo godine ispali od Portugala u osmini finala nakon gola Ricarda Quaresme u produžetcima (1-0).

Prvi nastup i prvi gol za Hrvatsku na Euru imao je s 22 godine, osam mjeseci i 30 dana, a posljednji s 35 godina, devet mjeseci i 13 dana. Da, bilo je to protiv Škotske (3-1) kad je u očaj bacio oko 13,000 navijača na Hampden Parku i strašnom vanjskom matirao nemoćnog Marshalla.

A vjerujemo da to i nije zadnji Lukin gol. S kapetanskom trakom oko ruke, titulom najboljeg svjetskog igrača, povest će Hrvatsku u nokaut fazu gdje su 'vatreni' svima nepoželjan protivnik. A tko zna što još čeka Luku nakon svega što je napravio, jer maestrov orkestar se tek zagrijao, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba