StoryEditor

‘Modrić bi došao u Milan da Gazidis nije potjerao Bobana‘

Piše D  /  25.04.2020., 11:04h

Bivši Milanov direktor Zvonimir Boban bio je blizu dovođenja Luke Modrića, ali sve je propalo kad je klub odlučio smijeniti Bobana, tvrdi španjolska Marca.

Marca tvrdi da bi se Luka preselio na San Siro samo da je njegov sunarodnjak, prethodnik među "vatrenima" i dječački uzor ostao u klubu.

Transfer bi se dogodio na ljeto, pregovori su bili blizu kraju, ali sve je stalo nakon Bobanova kontroverznog odlaska iz Milana.

Modrić ove sezone ima tri gola i pet asistencija u 22 prvenstvene utakmice, a sad bi, piše Marca, mogao završiti u Beckhamovom Interu iz Miamija.

No, istovremeno stižu i informacije da se Luka dogovorio s Realom za novi ugovor i praktički završetak karijere na Santiago Bernabeuu, što mu je i velika želja.

Boban je, podsjetimo, s Paolom Maldinijem ušao u izgradnju nove moćne momčadi, ali je u jednom intervjuu opleo po šefu Gazidisu, koji je pregovarao s Ralfom Rangnickom o mogućem preuzimanju momčadi kao trener, a ujedno i sportski direktor sljedeće sezone. Te razgovore vodio je bez znanja Maldinija i Bobana.

- Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina usprkos različitostima u kulturama kao i razlici u strastvenosti oko kluba - započeo je Boban priču za Gazzettu dello Sport pa nastavio:

- Činjenica da pričamo o ovome svakako nije dobra. Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa tijekom trenutka kada momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam niti upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način.

A upitno je mogu li se dvije razdvojene strane uopće pomiriti:

- Onako kako ja to vidim, jedinstvo je dijeljenje i poštovanje. Treba nam takav pristup. Pričali smo s Gazidisom i podhitno nam treba sastanak s vlasništvom kluba. Oni moraju biti jasni oko budžeta i oko svojih ciljeva. Iako smo skresali plaće i dalje ne znamo s koliko novca raspolažemo za ljeto. Napravili smo što je od nas traženo. U šuštini, trebamo poštovati potrebe kluba i balansiranja financija dok vlasnici moraju poštovati to da ostave sportske rezultate onima koji predstavljaju povijest i vrijednosti velikog kluba.

Za kraj, prokomentirao je i ono što slijedi za Milan u sportskom smislu:

- Znamo da ne gledamo Milan koji smo gledali u naše vrijeme, no mora postojati neka prava ambicija zbog koje sanjaš. Moramo završiti sezonu i viditi gdje smo, no ovo je već sad drukčija momčad. Ne kažem da moramo osvojiti sljedeće sezone, ali morali bi se barem opasno boriti sa svakom momčadi u Italiji.

Ubrzo je Gazidis potjerao iz kluba i Maldinija i Bobana, naglasivši kako su interesi kluba ispred pojedinačnih, a Boban je odnose u klubu usporedio sa - Sjevernom Korejom, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:52