Pula, 09.07.2022. - Požar velikih razmjera buknuo je u subotu oko podneva na području naselja Valdebek u Puli, a zbog požara na trafostanici veći dio grada ostao je bez struje. foto HINA/ Daniel SPONZA/ mlDANIEL SPONZA - Hina
StoryEditor
NEVJEROJATNO!

Moćni europski satelit snimao veliki požar kod Pule iz svemira, pogledajte kako je izgledao

Piše desk  /  10.07.2022., 18:00h

Uzrok je još nepoznat, a policija intenzivno traga za uzročnikom požara. Stradalih nije bilo, kuće su spašene i ništa nije eskaliralo.

Požar koji je buknuo u subotu nešto prije podneva kod Pule lokaliziran je nakon višesatne borbe vatrogasaca. U gašenju požara sudjelovalo je više od 80 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila, tri kanadera i veliki broj građana koji su natapali područja oko svojih kuća kako bi pomogli, piše Večernji list.

Hrvatska udruga kriznog menadžmenta (HUKM) objavila je na Twitteru fotografiju požara u Istri koju je jučer snimio satelit Europske svemirske agencije Sentinel-2. Na snimci se može vidi veliki oblak dima.

Razmjere požara u kojem je izgorjelo oko 40 hektara površine, ali i poneki automobil i objekt bio je vidljiv i u subotu u trenutku kad su se vatrogasci borili da ugase požar kakav Istra ne pamti, a očigledan je i danas kad se zbraja šteta.

Zapovjednik pulske JVP Ivica Rojnić: Još se ne zna uzrok požara, ostajemo na terenu

Zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić potvrdio je kako će se nakon potpunog gašenja požara, ići u procjenu štete.

"Za sada se zna da je izgorjelo oko 40 hektara površine. Uzrok je još nepoznat, a policija intenzivno traga za uzročnikom požara.

Stradalih nije bilo, kuće su spašene i ništa nije eskaliralo. Tijekom noći na požarištu je na dežurstvu ostalo 26 vatrogasaca sa sedam vozila", izvijestio je Rojnić te dodao kako će se požarište danima nadzirati.

"Napravljena je zamjena i dolaze dodatne snage koje će kroz dan sanirati rubove požara. Područje će se još danima tretirati i osiguravati, a gledat ćemo što više riješiti tijekom današnjeg dana, jer za noć je najavljena bura. Mi i dalje ostajemo na terenu da čuvamo građane i njihovu imovinu", poručio je Rojnić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:47