Article_Top_970x250

Mobilna aplikacija će otkriti cijene goriva na benzinskim crpkama u BiH!

uskoro u ponudi

Mobilna aplikacija će otkriti cijene goriva na benzinskim crpkama u BiH!

svibnja 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović najavio je u razgovoru za Fenu da će Ministarstvo u korist građana na tržištu prometa naftnih derivata uskoro ponuditi mobilnu aplikaciju o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama.

''Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima, te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informirati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših'',rekao Vujanović.

Pojašnjava da će svaki vozač putem aplikacije odnosno navigacijskog sustava moći doznati gdje je moguće natočiti gorivo po najpovoljnijim uvjetima i pratiti kretanje cijena na benzinskim crkpama.

''Uvjeren sam da će ova aplikacija pospiješiti i kvalitet turističke ponude, jer će utjecati na to da turisti lakše planiraju svoje maršute na području Federacije BiH'', istaknuo je Vujanović.

Govoreći o maloprodajnim cijenama naftnih derivata, kaže da se raspon kretao od 20 do 30 feninga.

''Ako gledamo prosjek da je jedan rezervoar u automobilu oko 50 litara dolazimo do ušteda od 10 do 15 KM. Građani će tako zadržati kupovne navike u pogledu racionalizacije jer će točno znati lokaciju benzinske crpke s najjeftinijim cijenama. Mislim da je svakom građaninu u današnjem vremenu stalo da uštedi 10 KM'', naglasio je Vujanović.

Uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, Federalno ministarstvo trgovine želi potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima.

''Aplikacija, koja bi ove godine trebala biti u opticaju, predstavljat će „tržišnu utakmicu“ među ponuđivačima naftnih derivata. Oni će cijenu moći najaviti kada god požele. Distributeri nafte i naftnih derivata konstantno prate kretanja cijena nafte na svjetskom tržištu i korigiraju cijene čim dođe do promjena cijena ovog energenta'', dodao je Vujanović. 

Za trgovce aplikacija to će značiti da će oni koji budu imali cijene znatno više od drugih riskirati gubitak tržišta i obrnuto, oni s povoljnim cijenama mogu očekivati veći tržišni uspjeh.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250