StoryEditor

Mnoštvo golova: Željezničar sa dva gola u nadoknadi došao do boda protiv Mladosti

Piše D  /  10.04.2021., 07:04h

Amar Hiroš fenomenalno pronalazi Nedima Hadžića, ovaj bježi obrani i pored istrčalog golmana Erića zabija za 0:1.

Pet minuta kasnije novi šok za Željezničar. Amer Hiroš spektakularno pogađa za prednost od 0:2.

Mladost je u 14. minuti meča umalo stigla do trećeg gola. Dedić šutira nakon prekida pored gola.

Željezničar u 17. minuti dolazi do prvog gola ove polusezone. Štilić je uposlio Ermina Zeca koji zabija za 1:2.

Samo nekoliko sekundi kasnije gosti zabijaju i treći gol. Duga lopta Dedića ispada iz ruku Eriću, a Hadžić to koristi i zabija gol za 1:3.

Nakon toga se igra malo umirila, a nova šansa viđena je u 27. minuti. Velić je sjajno skinuo udarac Lendrića.

Mladost zatim ostaje s igračem manje. Žulj je startao nad Zecom, a sudac Elvis Mujić mu pokazuje put u svlačionicu.

Velić u 43. minuti još jednom sjajnom šansom spašava goste. Udarac Mujezinovića je skinuo na sjajan način, a zatim je obranio i udarac Lendrića, te se na odmor odlazi vodstvom gostiju od 1:3.

Odmah na početku drugog dijela Velić spašava goste u dva navrata, ali bilo je vidljivo da su domaći krenuli na sve ili ništa jer su se napadi smjenjivali jedan za drugim.

Mladost u 66. minuti ostaje s devet igrača u polju. Rijad Sadiku je dobio drugi žuti karton, a Bekrić šutira iz slobodnjaka kojeg je skrivio igrač Mladosti, Velić sjajno brani.

Ipak, u 68. minuti Željezničar dolazi do drugog gola. Luka Juričić zabija pogodak za 2:3 i Plavi su vratili nade da mogu do bodova u ovom meču.

Dobro su se gosti branili u idućim minutama meča. Pritisak Plavih se pojačao u posljednjih deset minuta, a Mladost je bunkerom pokušala da sačuva tri boda na Grbavici.

U 89. minuti su došli do četvrtog gola u ovoj utakmici. Spektakularan gol za 2:4 postigao je Enes Alić i činilo se kao da je kraj.

Domaći su uspjeli da zakuhaju utakmicu. Ermin Zec je u prvoj minuti nadoknade zabio za 3:4, a zatim u trećoj minuti nadoknade domaći dobivaju penal nakon što je Alić igrao rukom. Štilić je zabio za konačnih 4:4, piše Sportsport.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:33