StoryEditor

MMA borac je preminuo nakon nokauta! Imao 4 srčana udara

Piše D  /  03.04.2019., 03:04h

Još jedna tragedija u MMA sportu. Brazilski borac Mateus Fernandes preminuo je nekoliko sati nakon nokauta kojeg je doživio u meču protiv Obeda Perreire u Manausu.

Fernandes je izgledao sjajno u prve dvije runde, no u trećoj kao da je izgubio kondiciju. Slabo se kretao, a onda je sijevnulo nekoliko udaraca na njegovu glavu, a koban je bio posljednji nakon čega je završio na podu. Sudac je odmah prekinuo meč i pozvao liječnike...

Bilo je šokantno, borili su mu se za život te ga je ubrzo hitna odvezla u bolnicu. Tamo je dobio čak četiri srčana udara nakon čega je preminuo nekoliko minuta iza ponoći.

- U šoku smo. On je već na kraju borbe dobio srčani udar. Bio je naš prvak, uvijek nas je predstavljao na ovakvim natjecanjima. Ovo je prevelik gubitak za nas, obitelj i sport općenito - rekao je Cantuarias, voditeljica projekta u sklopu kojeg je trenirao Fernandes.

Mislilo se da je borac preminuo od posljedica borbe i nokauta, no, nakon obavljene istrage i autopsije, čini se da je borac preminuo od predoziranja.

Bio je čist na testiranju u petak, ali bivši studenti su nam kasnije rekli da je proveo noć drogirajući se. Nije izgledao kao da je na nečemu, osim što se puno znojio, što je normalno u borbama. Dobro mu je išlo u prve dvije runde, ali nakon što je srušen, počeo je dobivati napadaje koje je uzrokovala droga - rekla je Vanderluce Cantuarias. 

Fernandes je trenirao borilačke sportove u sklopu socijalnog projekta Fernando Campeones, koji je organiziran kako bi pomogli kroz borilačke sportove ljudima koji su ovisni o drogama.

Fernandes se odvikao i svi su mislili da je to iza njega, no na kraju ga je droga koštala života.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:03