StoryEditor

Mladima u Širokom Brijegu predstavljen projekt pomoći u bržem pronalasku posla

Piše D  /  20.02.2019., 08:02h

Cilj samog programa je pomoći mladima u razvijanju vještina, upoznavanju trendova i prilika za nalaženje posla kao i karijerno usmjeravanje prema zanimanjima budućnosti.

Jan Kulenović, direktor Munja inkubatora, kazao je da je riječ o info danu namijenjenom svim mladima koji žele uložiti u sebe.

U tri mjeseca, koliko će obuke trajati, govorit ćemo o poslovima budućnosti, pružit ćemo jednu vrstu profesionalne orijentacije i završiti s konkretnim treninzima s određenim tvrtkama koje će pružiti mogućnosti prakse ili zaposlenja, kazao je Kulenović, dodajući kako će ovaj projekt uključiti oko 720 mladih u četiri grada i općine, među kojima je i Široki Brijeg.

Obuka u početku nije određena za jedan sektor. U prvih pet tjedana se analiziraju kombinacije ambicija i talenata. Naša procjena je prvenstveno IT sektor. Drugi sektor je ugostiteljstvo, dodaje Kulenović u razgovoru za portal Jabuka.tv, naglašavajući kako Široki Brijeg ima potencijala kada je riječ o poduzetništvu.

Iva Ivanković, lokalna voditeljica projekta “Moja budućnost” u Širokom Brijegu, kazala je kako se aktivnost u projektima primijeti, ostaje zapažena. Govoreći o projektu “Moja budućnost” naglasila je kako je bilo zanimljivo surađivati i smišljati koncept projekta kako bi se približio mladima.

Jedva čekamo da projekt krene i nadamo se da će biti dosta prijava. Ovo je velika mogućnost za mlade u manjim gradovima da dođu do zaposlenja, kazala je Ivanković.

Projekt će nakon Širokog Brijega biti predstavljen u srijedu u Čitluku, te u četvrtak u Trebinju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:11