Sandro Biokšić se polaganjem cvijeća na grobu Hurije Dumpor ispričao za nedavni neprihvatljivi čin u MostaruFOTO: FACEBOOK -
StoryEditor
mostar

Mladić, koji se ranije fotografirao na muslimanskom groblju uz uvredljivu poruku, uputio ispriku i položio cvijeće

Piše desk  /  18.07.2022., 17:10h

Sandro Biokšić se polaganjem cvijeća na mezarje Hurije Dumpor isprićao za nedavni neprihvatljivi čin u Mostaru - popeo se na mezarje spomenute žene, taj prizor fotografirao te fotografiju objavio na društvenim mrežama uz poruku "Gazi po Balijama".

Aner Gosto, unuk Hurije Dumpor, je danas objavio da je mladić položio cvijeće na mezarje te da je prihvatio njegovo izvinjenje, kao i izvinjenje njegovog oca Romea, prenosi Klix.

"Romeo i Sandro su danas s buketom cvijeća i uz poniznu ispriku oskvrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije pristupili osobno kako bi se javno i još jednom ispričali prvenstveno neni Huriji, njenoj obitelji i potomcima, ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno", naveo je Gosto.

Istakao je da je izvinjenje prihvatio kao ljudski, normalan i moralan čin obitelji Biokšić. Zahvalio se svima onima koji su mu dali podršku i koji su osudili skrnavljenje groba.

Romeo Biokšić je ranije poručio da ga roditelji nisu odgajali da mrzi i dijeli ljudska bića te da je to prenio i na svoju djecu. Smatra da je spomenuti čin posljedica, kako je naveo, utjecaj nacionalističkih poruka.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 05:25