StoryEditor

Mladić iz Tuzle uhićen zbog lažnih dojava o nestalom Kakanjcu

Piše D  /  20.02.2019., 03:02h

"Kako smo pojasnili u našim informacijama, nakon zaprimljene prijave o nestanku lica, od strane Policijske stanice Kakanj je raspisana operativna potraga, te su pored pretrage terena poduzimane i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim licima koja bi mogla raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka licai kako bi se pronašlo isto. Tijekom proteklih dana novine Dnevni avaz su objavile, a pojedini bh. mediji preuzeli informaciju, da je izvijesni Mirza iz Zenice, kontaktirao novinara pomenutnih dnevnih novina, izjavljujući tom prilikom da je nestali mladić otet zbog navodnih dugova prema licima u Njemačkoj",navode iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Odmah nakon što su službenici kriminalističke policije došli do navedenih saznanja, pristupilo se vršenju svih potrebnih provjera na utvrđivanju identiteta i pronalasku navedene osobe.

"Poduzetim radnjama utvrđeno je da se lice iz Zenice, koje je pozvalo novinara i koje je naknadno razgovaralo i s članovima obitelji nestalog, lažno predstavilo, jer je isto locirano na području Tuzle. U suradnji s kolegama iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije je utvrđen identitet lica, kojom prilikom je potvrđeno da se radi o licu S. E., rođenom 1979. godine, iz Tuzle. Navedeno lice je dana 19. 02. 2019. godine pronađeno i lišeno slobode na području Tuzle, nakon čega je provedeno u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske župaije. Obavljenim razgovorom sa licem, te drugim poduzetim radnjama, kao i zavedenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je lice S.E., novinaru "Dnevnog avaza" i obitelji nestalog mladića, dalo apsolutno netočne i izmišljene podatke i informacije, koje se tiču predmetnog slučaja", stoji u priopćenju.

Nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja navedenog kaznenog djela, Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije će od strane službenika Sektora kriminalističke policije biti dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv navedene osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Lažno prijavljivanje“.

Inače, radi se o licu koje je i ranije prijavljivano i osuđivano zbog istog kaznenog djela.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:24