StoryEditor

Mladić iz Širokog Brijega sastavlja pitanja za kviz "Milijunaš"

Piše D  /  21.09.2019., 12:09h

‘‘Nema veće sreće od one kad ti se hobi pretvori u posao‘‘, komentira Filip svoj posao u intervju za Manager.ba.

Uz završeni studij kroatistike i povijesti umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, te rad na novoj sezoni poznatog hrvatskog kvita, slobodno vrijeme kako ističe ‘‘najradije provodi na malom nogometu, u čitanju kakvog dobrog stripa ili knjige, gledanju filmova, kuhanju, druženju…‘‘

‘Tko želi biti milijunaš‘ četvrti je televizijski kviz na kojem je radio, nakon angažmana u kvizovima ‘Tog se nitko nije sjetio‘, ‘Potjera‘ i ‘Kvizna situacija‘, logičan slijed bio je da ga producenti pozovu i angažiraju i u popularnom ‘Milijunašu‘.

‘‘Budući da sam surađivao na svim tim kvizovima, bio sam upućen u to kako se radi, pa su me urednici pozvali. Nadam se da ću poziv opravdati jer se radi o uspješnom kvizu prokušane formule i velike gledanosti u brojnim zemljama‘‘, govori Filip.

Objašnjava kako pitanja piše i predaje obično na mjesečnoj bazi. ‘‘Danima prikupljam i oblikujem podatke na koje sam naišao u dnevnim novinama, u zanimljivim knjigama i dokumentarcima, ali i u svakodnevnim situacijama, npr. dok gradom obavljam uobičajene poslove.

Onda slijedi nekoliko dana „rovovskog“ rada gdje se svako pitanje mora do kraja oblikovati, provjeriti i potkrijepiti nekolicinom važnih izvora‘‘, dodaje mladi Širokobriježanin.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:11