StoryEditor
Mustafa Čobo

Mladić iz Kaknja do Makarske stigao u čuvenom Stojadinu: "Samo na Jadranu sam prešao 600 km"

Piše desk  /  02.07.2022., 17:02h

Mustafa Čobo, 25-godišnji mladić iz Kaknja, po mnogo čemu je poseban u odnosu na svoje vršnjake.

Još od osnovne škole zainteresirao se za automobile nekada čuvene tvornice vozila Zastava iz Kragujevca, što ga je dovelo do otvaranja jednog od rijetkih autoservisa koji se bave održavanjem i popravkama isključivo ove vrste automobila.

Za sebe kaže da je najmlađi automehaničar za Zastavine automobile, ali ne i jedini, jer poznaje brojne kolege širom BiH koji još uvijek njeguju poseban odnos spram ovih vozila.

Mustafa trenutno boravi na Makarskoj rivijeri, a za put do tamo poslužio mu je čuveni Zastavin Stojadin.

U izjavi za Hayat.ba je otkrio razloge prelaska ovako dugog puta.

Moje interesiranje spram Zastavinih vozila razvilo se još tijekom osnovne škole. Od tada radim samo Zastavin program vozila. Na Makarsku rivijeru sam došao na poziv mojih prijatelja koji su me ugostili veoma srdačno i domaćinski. Posjetio sam Makarsku, Baške Vode, Živogošće i već treći dan obilazim Jadran Zastavom 101, poznatijim kao Stojadin. Dolaze mi prijatelji iz cijele Hrvatske, žele da se upoznamo i družimo, jer je ovo rijetka prilika da razmijenimo iskustva – kaže Čobo.

Put dug 222 kilometra, koliko iznosi put od Kaknja do Makarske, kaže nam, prešao je bez problema i straha, bez obzira što se radi o automobilu iz daleke 1990. godine

Svaki automobile zahtijeva pažnju i redovnog održavanje, pa tako i Stojadin. Uopće ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilomeatara – samouvjereno zaključuje Čobo.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 08:10