StoryEditor

Mladi u Livnu pokrenuli aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama i u obitelji

Piše D  /  27.10.2017., 05:10h

Osim aktivnosti koje će provoditi djevojke i mladići, iz BMK su kreirali pravilnik, kampanju, humanitarnu akciju i daljnje korake u educiranju i informiranju vršnjaka što je to nasilje, na koji način ga prepoznati, suprotstaviti mu se, te na koji način ne etiketirati i vršiti diskriminaciju nad vršnjacima, prenosi Fena.

Kako se doznaje iz Centra za građansku suradnju Livno, koji provodi ovaj projekt u sklopu BMK-a, predviđeni su motivacijski sastanci, sportska natjecanja i druženja, te edukacije u montiranju video clipova, izradi fotografija i korištenju na ispravan način društvenih mreža.

Također, najaktivniji članovi BMK iz Livna će posjetiti ljetni kamp za mlade u Sutjesci te će na taj način sudjelovati u razmjeni iskustava s vršnjacima u borbi protiv nasilja nad vršnjacima, ženama i u obitelji.

Stoga, „Budi muško klub“ otvara svoja vrata svim zainteresiranim mladićima i djevojkama, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na njihovoj službenoj Facebook stranici, Instagramu ili u prostorijama Centra za građansku suradnju.

Inače, sve aktivnosti se realiziraju u sklopu projekta „Sveobuhvatni pristup u uključivanju mladića i medija u prevenciji nasilja prema ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini“, koji financira UN Women, a provodi Centar za građansku suradnju, u suradnji sa Snagom Mladih / Youth Power Mostar i Asocijacijom XY.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:14