StoryEditor

Mladi splitski ubojica u zatvor dobio 500 pisama i fotografija, prima i bračne ponude

Piše D  /  18.05.2020., 10:05h

Filip Zavadlav (25), koji je osumnjičen da je u siječnju ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju u ponedjeljak branio šutnjom, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Šerića.

Zavadlav je svoju obranu iznosio videovezom iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a u Splitu ga je ispitivao tužitelj Žarko Štrbac.

Šerić je objasnio kako je današnje ispitivanje obavljeno na temelju rješenja o istrazi. "Očekujem da će zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu službenu optužnicu podnijeti Županijskom sudu oko 1. lipnja, a nakon toga će optužno sudsko vijeće odlučiti prihvaća li optužnicu ili će ovaj sudski predmet vratiti na dodatnu istragu", kazao je Šerić.

Šerić je kazao da će nakon potvrđivanja optužnice obrana iskoristiti svoje pravo na odgovor na optužnicu.

"Ja ću se obratiti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražit ću da se ovaj sudski postupak protiv Zavadlava premjesti iz Splita u neki drugi sud u Hrvatskoj radi sigurnosnih razloga", rekao je Šerić, prenosi Index.

Šerić: Primio je 500 pisama i fotografija

Njegov odvjetnik Branko Šerić u razgovoru za RTL kazao je da je Zavadlav u zatvoru primio oko 500 pisama i fotografija.

"Ima jako puno upita i na moj ured i osobno. Dobiva jako puno pisama. Ima ljudi koji mu i dalje izražavaju podršku, ali ja ih shvaćam. To nije podrška za nešto što je on napravio, ako je napravio, već isključivo što ga smatraju žrtvom sustava", kaže Šerić. 

Otkrio je da je Zavladav dobio više od 500 pisama, a dobiva i fotografije. Na pitanje jesu li fotografije od žena, odgovara smješkajući se: "Dobro, sad neću o detaljima..."

Šerić to nije želio potvrditi, ali RTL doznaje da je dobio i više bračnih ponuda. Žene koje mu nude brak navodno su kazale da će doći i na suđenje, gdje god da se bude održavalo.

Ubio tri osobe usred dana

Zavadlav je 11. siječnja ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš iz vatrenog oružja ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i  Marina Ožića Paića (25).

Nekoliko sati nakon zločina koji je šokirao hrvatsku javnost Zavadlav je uhićen. Njegovu brzom prepoznavanju i uhićenju pomogla je i videosnimka pametnim telefonom koju je napravio  prolaznika koji je Zavadlava snimio kako u splitskoj četvrti Vela Varoš šeta noseći kalašnjikov.

Nakon predaje policiji pod jakim policijskim osiguranjem prebačen je na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo psihijatrijsko vještačenje koje je trajalo mjesec dana.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:30