StoryEditor

Mladi pjesnici iz Ljubuškog poručili: Nemojte odlaziti - ovdje je najljepše!

Piše D  /  08.02.2018., 08:02h

Loreni Raspudić iz 4.b i njezinoj pjesmi “Lijep si mi, grade moj” pripalo je drugo mjesto, Mariji Čuljak iz 1.c i pjesmi “Ljubuški, dar od Boga” treće, a i Lorena i Marija su učenice ljubuške gimnazije.

Tako je ocijenio ocjenjivački sud - profesorica Dragica Petrović, prof. Ivana Barišić i ljubuški književnik Mate Grbavac, nakon što su svi učenici, budući pjesnici iz dviju ljubuških srednjih škola, Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića, u posve ispunjenoj Gradskoj vijećnici izrecitirali svoje pjesme.

Bilo je lijepo slušati s koliko ljubavi, divljenja, ljepote i odanosti pjevaju mladi poete o svome gradu i kraju, a mnogi od njih slali su poruke aktualne u posljednje vrijeme - da se ne ide, da se ne napušta rodni kraj čije ljepote nigdje nema.

- Pjesmu sam napisala otprilike dva tjedna prije početka natjecanja. U njoj govorim kako Ljubuški ima svoju budućnost, da je to grad koji ima dušu i da ljudi, unatoč tomu svemu, pribjegavaju nečem boljem što vide u nekim drugim zemljama, dok s druge strane zaboravljaju na to da sam grad Ljubuški ima to sve i puno više. Kad se jednom vrate pod starost, žalit će što su sve to propustili i gdje su život proveli.

Na kraju se opet sve svede na to da se svi vrate. Zašto? Zato jer je ovdje najljepše. Inače, pjesme pišem od 7. razreda osnovne škole, pa je bila stanka, i onda sam opet počela u drugom razredu Gimnazije. Već imam 200-tinjak svojih pjesama - kaže pobjednica Jelena Bukmir, koja je odlučila upisati medicinu, ali pjesme i pisanje neće ostaviti postrani i nada se da će objaviti i zbirku.

Za nagradu je dobila laptop. Nagrađene su i njezine kolegice, a darivala ih je Općina Ljubuški. Nagrade su uručili općinski načelnik Nevenko Barbarić i predsjednik OV-a Ljubuški Tihomir Kvesić.

Večer su svojom glazbom i pjevanjem upotpunili srednjoškolci Ana Buntić i Filip Granić, učenik Osnovne glazbene škole Ljubuški Toni Petrović i ženska pjevačka skupina “Izvor” - HKUD “Studenčica” iz Studenaca.

Priredbu je organizarala Knjižnica Ljubuški, uz potporu Općine, i ona je sastavni dio programa obilježavanja Dana općine Ljubuški, piše Večernji.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:46