StoryEditor
Kultura je živa

Mladi književnik Matias Zečević u Mostaru predstavlja svoj drugi roman inspiriran izazovom života u Posavini

Piše desk  /  14.09.2021., 15:13h
Nakon velikog uspjeha romana „Iščekujući zoru“, Zečević predstavlja svoj novi, emotivni književni zalogaj za sve ljubitelje pisane riječi, roman „Ćudljive vode“.

„Isti smo mi narod, bilo da živimo u Posavini, Središnjoj Bosni ili Hercegovini“, istaknuo je na promociji romana „Iščekujući zoru“, prošle godine u Širokom Brijegu, te dodao kako se narod mora što više homogenizirati. 

U novom romanu Zečević prati mladu obitelj iz Posavine koja se bori s posljedicama velike poplave iz 2014. godine, o egzodusu mladog stanovništva i poljoprivrednoj proizvodnji koja je usko vezana uz Posavinu, a u posljednje vrijeme – se gasi. 

Promocija knjige će se održati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače, 22. rujna 2021. u 19h.

Knjigu će, uz autora, predstaviti Dr.sc. Daniela Jurčić, redovna profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i književnik Ivan Vrljić, a glazbena pratnja bit će Jelena Skoko.

Osim što je književnik, mladi Zečević i diplomant je Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta, a sudeći po uspjehu njegova prvijenaca, i 'Ćudljive vode'  ostvarit će veliki uspjeh.

Dnevnik.ba

26. lipanj 2022 12:45