StoryEditor
YEPP

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda

Piše fena  /  14.04.2024., 11:17h

Vijeće Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), koje je zasjedalo u Haagu, na prijedlog Mladeži HDZ-a BiH usvojilo je rezoluciju koja poziva na poštivanje legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i reformu Izbornog zakona BiH koje će omogućiti ustavno i zakonsko poštivanje političke volje konstitutivnih naroda.

„Ponosan sam i zahvalan, prije svega, članicama i članovima Mladeži koji su vrijedno radili na ovom i uložili ogroman trud, a onda i svim kolegicama i kolegama koji su nam ukazali podršku. Ova rezolucija je značajna za BiH i potvrda kako su naši prijatelji iz Europske unije upoznati s prilikama u našoj državi, te da BiH može opstati samo kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda“, kazao je predsjednik Mladeži Mate Lončar, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Uz rješavanje otvorenih političkih pitanja, sprječavanje protuustavnog nametanja političkih predstavnika, Rezolucija poziva na nastavak ekonomskih, gospodarskih i drugih reformi koje će omogućiti integraciju našeg europskog prostora u zajednicu EU obitelji.

Plan rasta i njegove mogućnosti koje pruža jedan su od najvažnijih mehanizama kojima EU institucije otvaraju prostor našoj i zemljama iz regije da uhvate reformski zamah, poručili su iz Mladeži HDZ-a BiH.

To je ujedno i prva ikad samostalno predložena rezolucija od strane Mladeži HDZ-a BiH koja je već u formi prijedloga dobila podršku kolega iz drugih stranačkih organizacija: Mladeži HDZ-a, Republic of North Macedonia Youth Forces Union of VMRO-DPMNE, Junge ÖVP- Junge Volkspartei Österreich, KDMS- Christian Democratic Youth of Slovenia, FIG- Forza Italia Giovani, MSI- Mlada Slovenija, ML- Mladí lidovci, JM- Die Junge Mitte der Schweiz, JSD - Juventude Social Democrata, KDN- Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 02:12