StoryEditor
Albert Gajšak

Mladi inovator u Nu2 bacio vrhunsku foru koju nije lako shvatiti. Je li vama uspjelo?

Piše desk  /  17.10.2021., 21:00h
"Ovo će biti zanimljivo. Ideja je da se obratim sebi za 10 godina", rekao je najprije Albert.

Gost današnje emisije Nedjeljom u 2 bio je mladi poduzetnik Albert Gajšak koji u 23. godini ima informatičko poduzeće s 30 zaposlenih i klijente diljem svijeta. Albert je predstavio što on i njegova firma rade, a voditelj Aleksandar Stanković na kraju emisije ga je zamolio da pročita pismo koje je napisao sebi. Naime, Stanković je Alberta ranije zamolio da napiše pismo povodom gostovanja u emisiji, prenosi Index.hr.

"Ovo će biti zanimljivo. Ideja je da se obratim sebi za 10 godina", rekao je najprije Albert.

"Bok Alberte, kaj ima? Alberte od 33 godine, kako je u budućnosti? Ako ste izmislili vremeplov, teleportiraj se u ovaj trenutak sada. Ok, nisu izmislili vremeplov", započeo je mladi poduzetnik. Albert je, naime, pozvao samog sebe da mu se pridruži iz budućnosti ako je izmišljen vremenski stroj. No, nitko se, jasno, u emisiji nije pojavio.

Vjerojatno mnogi nisu shvatili da je Albert zapravo izrekao pametnu foru. Naime, teorijski fizičar Stephen Hawking napravio je 2009. godine "zabavu za putnike kroz vrijeme". Međutim, jedini problem je bio taj što se nitko nije pojavio. No to je bilo zato što je pozivnice poslao tek nakon što se domjenak održao.

"Jako volim eksperimente i šampanjac, pa sam odlučio spojiti jedno i drugo", rekao je svojedobno Hawking o naizgled fijasku na koji su zapravo trebali doći samo - putnici kroz vrijeme. Nije gubio nadu pa se nadao da će netko vidjeti njegove pozivnice i vratiti se u 2009. godinu slaviti s njim. 

"Uvjeren sam da će ova pozivnica, u nekoj svojoj formi, preživjeti tisuće godina i netko će prije ili kasnije doći na moj domjenak te svojim dolaskom dokazati kako će putovanja kroz vrijeme u jednom trenutku biti moguća", govorio je Hawking.

Albert se referirao na Hawkinga te naposljetku rekao da se šali. Zatim je pročitao pismo koje je napisao sebi.

"Uglavnom, htio sam reći... Nikada nemoj odustati. Sjeti se zašto si pokrenuo ovaj biznis i nikada nemoj prestati biti kreativan. Razmišljaj na način na koji možeš nešto napraviti, pokušaj se sjetiti zašto si krenuo i što je srž onoga što radiš. Uvijek radi ono što voliš, a ako shvatiš da nešto ne voliš, nemoj to raditi. Život je previše kratak da bi radio ono što ne voliš. Zabavljaj se, sjeti se da sve što radiš radiš iz ljubavi prema proizvodima te da kupcima uljepšavaš živote. To je nešto što nikada ne bi smio izgubiti", ispričao je Albert na kraju emisije.

Inače, današnja emisija Nedjeljom u 2 krenula je nešto drukčije nego inače. Gost je bio u studiju, a Aleksandar Stanković kod kuće. Voditelj je prije emisije objavio da ima koronu pa se spojio preko Skypea. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:02