StoryEditor

Mladi Hrvat u Irskoj pretukao prijateljicu, prijetio joj smrću pa dobio četiri godine zatvora

Piše D  /  29.05.2019., 02:05h

Hrvat koji živi u Irskoj osuđen je na četiri godine zatvora zbog napada na Hrvaticu i prijetnji smrću, a sudac mu je odredio da mora odslužiti zatvor te nakon toga u roku od 48 sati napustiti njihovu zemlju.

Riječ je o 26-godišnjem J. S. koji je dvije godine živio u irskom gradu Corku zajedno s djevojkom koju je napao. Svi su živjeli u iznajmljenoj kući, a djevojka je prvi puta napadnuta 7. prosinca prošle godine.

– Ubit ću te sada ili za deset godina – prijetio joj je mladić koji je tvrdio kako su bili u vezi, no ona je to porekla.

Kaže da nikada nisu bili ništa više od prijatelja. Živjeli su zajedno u kući koji su dijelili s još nekoliko ljudi. – Napao ju je i zgrabio za vrat. Gurnuo ju je na stol, skinuo svoju majicu i uzeo nož – ispričao je tužitelj na sudu, piše irishexaminer.com.

Sam je nakon toga pozvao policiju, a kada su oni došli rekao im je da je uzeo heroin i da se htio ubiti. Tada je uhićen i smješten u bolnicu, no iste je noći pušten. Djevojka se zbog toga preselila na drugu adresu, no ponovno joj je došao pred kuću i to za Božić.

No, najgori napad dogodio se 7. siječnja kada je hodala kući, a on ju je čekao. Udario ju je u lice i srušio na tlo te je nastavio udarati. Vjerovala je da će je ubiti, rekla je žrtva u izjavi, no spasili su je prolaznici.

Na sudu se nije pojavila jer se bojala ponovno ga vidjeti, no dopustila je da se pročita njezina izjava. – Kada je postao ovisan o heroinu, pokušala sam mu pomoći. Vjerovala sam da će me ubiti te večeri.

Modrice su nestale nakon tri tjedna, no strah nije nikada. Kada sam čula da je pušten uz jamčevinu, ponovno sam se morala seliti – rekla je. Napadač je sucu rekao kako su se njegovi roditelji preselili u Njemačku te da će on nakon izdržavanja kazne odmah otići kod njih.

– Možda je krivo procijenio situaciju, možda je želio veću privrženost. Povukla ga je gomila i postao je ovisan o heroinu što je promijenilo njegovu osobnost. Nikada u životu se nije tako ponašao, ne može to objasniti – rekao je odvjetnik osuđenog Hrvata, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:40