Article_Top_970x250

Mladi glazbenici pokazali da tu ima itekako “štofa”

ZIMSKA ŠKOLA GITARE

Mladi glazbenici pokazali da tu ima itekako “štofa”

sij 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ugodnih 57 minuta posjetiteljima su podarili polaznici zimske škole klasične gitare svojim završnim koncertom koji je održan u Galeriji “Tau” u Čapljini.

Zanimljivo, desetak polaznika praktično je pokrilo cijeli prostor federalnog dijela BiH. Dvojica, Luka Džalto i Josip Zubonja, bila su iz Čapljine, Luka Perić iz Rotimlje kod Stoca, Lara Jurešić i Kristijan Ravlić iz Čitluka, Ahmed Džanković iz Sarajeva, Filip Miloš iz Gruda, Amila Zekić i Meša Hadžimusić iz Zenice, a Emil Hadžiefendić iz Tuzle, prenosi Večernji.ba

Uglavnom, predanim muziciranjem mladi su glazbenici pokazali da tu ima itekako “štofa”. Zimsku školu klasične gitare vodili su tuzlanski profesori Predrag Stanković i Sanel Redžić uz asistenciju Čapljinke Martine Ivanković, studentice gitare, koja je po završetku koncerta ustvrdila: - Sve je prošlo uspješno i drago mi je što su svi bili zadovoljni, što su svi osjetili napredak, naučili dosta novoga.

Radni elan bio je na visini - ističe ova studentica gitare, dok je fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu “Akademija”, dodao: - Nakon ljetnih aktivnosti koje se događaju u Tuzli, kamo naši polaznici iz Čapljine znaju otići i biti s drugima, sada je došla prigoda da i oni dođu malo ovamo, u Hercegovinu.

Onako u razgovoru s profesorima i polaznicima došli smo do zaključka da bi to bio zgodan spoj - ljeti u Bosni gdje je klima ugodnija u tom razdoblju godine, a zimi ovdje u Čapljini. Ovo nam je korak naprijed, nema stajanja - istaknuo je Vlašić. 

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250