StoryEditor

Mladenka Ćorić počela primati prvu dozu spasonosnog lijeka, potrebna su nova sredstva

Piše D  /  09.12.2019., 02:12h

Mladenka Ćorić iz Mostara majka je dvoje djece  kojoj je dijagnosticirana  bolest motornog neurona ALG. Kod bolesti motornog neurona dolazi do progresivne degeneracije živaca u mozgu i leđnoj moždini koji upravljaju aktivnošću mišića, što izaziva slabost i propadanje mišića.

Jedna ampula ovoga lijeka košta 908 švicarskih franaka i nabavlja se iz Japana. 

- Prikupljeno je 25 000 maraka, što je iznos potreban za prvu fazu terapije. Zatim ide 14 dana prekida, procjena stanja i po nova doza lijeka. Mi smo presretni što smo došli do toga da Mladenka može imati dovoljno lijeka za ovaj prvi tretman. Hvala svim ljudima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, hvala od svih nas iz obitelji. Ne možemo vam ni opisati koliko nam ovo znači - govori nam Mladenkin suprug Mario. 

On je dodao kako ovdje nije kraj, te kako će skoro sigurno biti potrebno još mnogo doza lijeka kako bi se opasna bolest zaustavila.

- Liječenje obično traje šest mjeseci i mi nastavljamo sa provođenjem akcije prikupljanja sredstava za nove doze lijeka. Ovim putem smo samo željeli zahvaliti svima koji su bili uz nas i nadamo se kako će biti i dalje. Borba protiv bolesti se nastavlja i ja sam siguran kako ćemo u konačnici biti jači od dijagnoze koju je Mladenka dobila - istaknuo je njezin suprug, piše Pogled.ba.

Humanitarni broj za Mladenku Ćorić je 092 890 833 i pozivom možete donirati sredstva za liječenje ove žene, a sredstva možete uplatiti i na račun u Addiko banci 21315419.

Nadamo se kako će današnja dobra vijest biti dodatni motiv za nastavak liječenja i kako ćemo za nekoliko mjeseci pisati o tome kako je bolest samo jedan dio prošlosti u životu Mladenke Ćorić. S druge strane, Mostar i Hercegovina su i na ovome primjeru pokazali kako nisu izgubili osjećaj empatije i kako su spremni pomoći drugima koji su u nevolji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:15