StoryEditor

Mladen Ćavar: Odlučio sam napustiti SDP BiH

Piše D  /  24.06.2019., 10:06h

Kongres SDP-a koji je održan u subotu prema viđenju čelnih ljudi ove stranke dodatno je kadrovski osnažio SDP, te unaprijedio statut stranke. Ipak, čini se da je ovaj maratonski kongres koji je od jutarnjih sati trajao do ponoći izazvao i određene potrese u stranci.

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao portal Klix određeni članovi SDP-a odlučili su napustiti stranku.

Kako saznaje ovaj portal SDP-a napuštaju Asja Gubeljić, Risto Mandrapa, Vesna Šunjić, Mladen Ćavar, Adnan Beganović, Boris Livčić. Tako su i organizacije iz Čelića i Sapne vratile ključeve od ureda.

Član Gradskog odbora SDP-a Mostar Mladen Ćavar potvrdio nam je informaciju da napušta SDP. Potcrtao je da je već poslao pismo središnjici stranke u kojoj traži razrješenje.

"Riječ je o razočarenju, koje je već duže prisutno. I sada na Kongresu SDP-a neki od nas nudili su rješenja, imali smo konstruktivnu kritiku, ništa protiv predsjednika Nermina Nikšića, ali sve je to glatko odbijeno. Ne smeta im ni financijska dubioza ni ništa", kratko nam je kazao Ćavar koji je svojevremeno kao kadar SDP-a bio i zamjenik ministra sigurnosti BiH.

Inače, Ćavar je bio i član Glavnog odbora SDP-a, a u proteklom periodu bio je i kandidat za predsjednika stranke. On nam je potvrdio informaciju da još jedan ugledni član SDP-a iz Tuzle Tomo Vidović napuša stranku.

Na društvenim mrežama su se pojavila i nezadovoljstva koja se tiču odnosa Centrale SDP-a prema Tuzlanskom kantonu, a posebno prema Gradačcu, Gračanici i Lukavcu, gradova koji u Glavnom odboru SDP-a imaju tek nekolicinu članova iako je SDP nadmoćno pobijedio u ovim lokalnim jedinicama.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:06