StoryEditor
kompas rtv HB

Mladen Bošković: Ogromne snage su se urotile protiv nas, odgovorimo zajedničkim nastupom na izborima

Piše desk  /  18.05.2022., 13:11h

‘‘Ispravna je odluka HNS-a da zajednički, s jednim kandidatom, izađemo na izbore‘‘, kazao je Bošković.

„Snage koje su se urotile protiv nas su ogromne, velike i jake. Mi na njih moramo odgovoriti slogom i zajedničkim nastupom“, rekao je u emisiji Kompas RTV Herceg-Bosne dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković. 

Kazao je kako međunarodna zajednica dopušta da se u BiH održe izbori po neustavnom izbornom zakonu.

„To je činjenica. Ispravna je odluka HNS-a da zajednički, s jednim kandidatom, izađemo na izbore. Na taj način stranke preuzimaju i odgovornost za hrvatski narod.“

Bošković je pozvao sve Hrvate iz dijaspore da se prijave za glasovanje putem pošte, a rok je do 19. srpnja. Do sada je u Središnje izborno povjerenstvo pristiglo 4.000 prijava.

„Volio bih da su sve Hrvati, ali znamo koju su utakmicu vodile stranke okupljene u Sarajevu s ciljem da eliminiraju Hrvate iz vlasti. Složimo se u ova dva mjeseca i izađimo na izbore glasovati za hrvatsku opciju“, kazao je Bošković. 

Dodao je kako se u Hrvatskom narodnom saboru ne radi dovoljno po ovom pitanju.

„Ta aktivnost može i mora biti intenzivnija. Jamčim da moja sredina, Stolac, radi dovoljno. Takav primjer se mora preslikati i na sve druge sredine u BiH. Dobro rade Uskoplje, Travnik, Fojnica i mnoge druge, ali treba više raditi po ovom pitanju.“

Istaknuo je kako na HNS-u treba definirati u kojim sredinama u Federaciji BiH postoji dodatna ugroza Hrvata po županijama te da se pronađe zajednička riječ ili kroz HNS ili na neki drugi način. 

„Dodatna ugroza postoji u Unsko-sanskoj, Zeničko-dobojskoj, Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji. U njima treba postojati velika koalicija stranaka koje su unutar HNS-a kako bi mogli zajednički nastupati i ne dovesti u pitanje opstojnosti Hrvata“, kazao je Bošković.

Dodao je kako dodatna ugroza ne postoji u Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj i Posavskoj županiji. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:17