StoryEditor

Mlada nedjelja na vrelu sv. Jakova Markijskog u Deževicama

Piše D  /  12.08.2018., 08:08h

Euharistiju pred oko 2000 vjernika i hodočasnika iz svih krajeva BiH, Hrvatske, Njemačke i Austrije predvodio je vlč. Ilija Orkić, župnik u Radunicama kod Žepča, prenosi Katolički tjednik.

Cjelodnevni program počeo je u 9:00h sa mogućnošću svete ispovijedi, a da bi se u 10:30h nastavio procesijom od župne crkve do vrela.

Na početku svete mise, župnik vlč Marin Marić je pozdravio vlč. Iliju i prisutne.

U svojoj prigodnoj propovijedi vlč. Ilija se na sebi svojstven način, osvrnuo na misna čitanja uspoređujući proroka Iliju sa Sv. Jakovom Markijskim. Rekao je da su obojica u svojim teškoćama smogli snagu požaliti se Bogu, zatražiti od njega pomoć i u svim ovozemaljskim nedaćama ipak ustali i krenuli dalje u život. Posebno je istaknuo je važnost primanja Isusa u svoj život, Njega koji je kruh za život svijeta.

Na kraju misnog slavlja župnik, vlč. Marin zahvalio je vlč. Iliji, Nikoli Nikoliću koji je predvodio pjevanje, kao i svima koji su došli.

Najavio je kako će se 26. kolovoza u 11:00h održati posveta novopostavljenog brončanog kipa Sv. Jakova Markijskog na ulazu u vrelo.

Sv. misu će predvoditi vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić. Nakon mise nastavit će se zajedničko druženje uz vojnički grah i tamburaše fra Mirka Majdandžića.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:41