Article_Top_970x250

Mlada Martina iz Busovače najbolja trenerica bikova u BiH

neobična priča

Mlada Martina iz Busovače najbolja trenerica bikova u BiH

kol 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Mlada Martina Batista iz Busovače najbolja je kondicijska trenerica bikova u BiH, koja na svakom treningu sa svojim bikom Peranom trči najmanje dva sata kako bi ga pripremila za arenu.

Njenu priču prenosi bh. videonovinar i youtuber Srećko Stipović. Kako u njegovom videu priča Martina, s bikovima je počela raditi jer joj je bilo žao gledati da se njezin otac sam brine o životinjama. "Ne bojim se. Treniram Perana svaki dan.

Trčimo dva sata, umorim se, ali moramo trenirati da Peran pobijedi. Kad pobijedi, skačem od radosti, navijam za njega, poljubim ga, plačem od dragosti. Drago mi je kad mi ljudi čestitaju", priča Batista, prenosi Klix.

Ona govori kako nitko od njezinih prijatelja ne voli ono čime se ona bavi, ali kako je podržavaju rođaci iz Europe. "Tko voli moje životinje, volim i ja njega", jasna je Martina. Bik Peran ima desetak pobjeda iza sebe, a svakodnevno trenira na obližnjim brdima i planinama.

Martina je ljubav prema životinjama naslijedila od oca Pere koji ističe kako je jako ponosan na svoju kćerku.  "Imam šestero djece, a ona najviše voli ovo. Ne branim joj i učinit ću sve što treba da ima ono što joj je zadovoljstvo.

Ona to voli, da ne voli, ne bi ni trčala. Bez nje korida ne može završiti", kaže Pero. Peran je veliki mezimac u obitelji Batista. On se sprema za novu borbu u Visokom 15. rujna, a iza njega je borba na Rostovu.

Do nove borbe Martina će vrijedno raditi s njim, a kako kaže, žito, voda i trening su najvažnije stvari koje su mu potrebne. 

Dnevnik.ba

Tagovi: