StoryEditor

Mlada majka Maja Kraljević iz Kiseljaka: "Fit Factory je tek početak!"

Piše Jurija Milović  /  10.03.2021., 12:03h

Ljudska rasa opstaje zahvaljujući energiji od koje živimo, se hranimo, se razmnožavamo. Svi nesvjesno težimo dominantnoj energiji koja ispunjava prostor, nameće se i glasna je. Snažna je, vesela, uporna i pomalo se bahati. Beskompromisna  je, neumorna i nikada ne odustaje. Nastojimo se okružiti ljudima koji takvu energiju u sebi nose, koji svoj život žive do maksimuma, koji nam, indirektno, tako mnogo daju. Tako mnogo nas inspiriraju.

Maja Kraljević mlada je majka dvoje djece, iz Kiseljaka je i nosi jednu ogromnu životnu energiju u sebi. Iako još uvijek u svojim dvadesetima, Maja je sama svoj CEO, organizator, knjigovođa, računovođa i šef.

Maja je ponosna vlasnica fitness centra za žene ‘Fit Factory by MK‘. Posao je pokrenula prije nešto više od dvije godine, a do danas, broj korisnica je imao konstantan trend rasta.

„Cijeli svoj život sam trenirala. Isprava je to bio taekwondo, gdje sam i naučila disciplinu i važnost vladanja vlastitim tijelom, a onda su se moji interesi godinama razvijali. Nakon što sam, prije osam godina, rodila prvo dijete napravila sam kratku pauzu kako bih se potpuno posvetila obitelji. Uživala sam u danima majčinstva, no trebala sam se vratiti sebi; u ono stanje u kojem sam potpuno duševno ispunjena, jer radim na sebi, razvijam se i usavršavam svoje vještine“, ispričala je Kraljević za Dnevnik.ba.

Maja se, osim majčinstva, posvetila i birokratskim obvezama obiteljskog posla, a kad se vratila sportu primijetila je da Kiseljaku manjka sportsko mjesto za žene.

„Pripremala sam se za natjecanje i išla trenirati u teretane koje nikako nisu prilagođene ženama. Nama ipak treba neka finoća, neka sigurnost da možemo biti krhke bez straha od osude, od neželjenih pogleda. Teretana je mnogo više od mjesta gdje samo vježbate. Poželjela sam stvoriti takvo okruženje našim ženama. Godinama sam se pripremala, išla na edukacije, skupljala certifikate i na kraju – krenula“, prisjeća se Kraljević.

Majin fitness centar danas radi sa cca 80 žena u nekoliko grupa s prilagođenim programima. Maja posebno ističe kako uživa u svom poslu, a najvažnije joj je da žene uvide koliko su same sebi, prije svega, potrebne.

„Volim kad vidim zadovoljna lica nakon treninga. Volim što radimo, i radimo mnogo. Nema kokošinjca, nema zavisti ni trača, samo ono najbolje od žena. Radim ovaj posao jer me usrećuje. Ako primijetim da s grčem u želucu odlazim na posao – prestati ću“, dodaje.

Maja je, kao što smo naveli, i majka dvoje djece, a njezin dan u potpunosti je ispunjen i isplaniran.

„Nemam dadilju, nemam pomoćnicu, nemam asistente niti ikoga tko preuzima moje obveze. Iza odgoja svoje djece stojimo muž i ja, a jedno drugom smo najveća podrška“, ističe.

Kraljević voli istaknuti kako nijedan život nije savršen, kako Instagram nema veze s realnošću i kako joj se nerijetko dogodi da su ljudi u nevjerici od njezina nježnog i milog pristupa.

„Bude dana kada sam izmoždena, kada sam iscrpljena i prosto mi nije do ničega. Tada me moja Tanja zamijeni na treningu, i već sutra budem kao nova. Bitno je organizirati se što bolje, na svim poljima“.

Maja je veliki čovjek, prijatelj, stručnjak i psiholog. Ambiciozna majka, neumorna trenerica i predana žena tek je otpočela svoju karijeru, a već sada – mnogima je uzor.

O svojim poslovnim planovima ne otkriva mnogo, a mnogo toga se sprema, kroz smijeh nam je otkrila.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 08:07