StoryEditor
zbog obustave prometa

Mještani Počitelja prosvjeduju: ‘Ovo je egistencijalno pitanje svih nas koji živimo od turizma‘

Piše hina  /  23.05.2022., 14:01h

Mještani turističkog mjesta Počitelja prosvjedovali su u ponedjeljak zbog najavljene povremene obustave prometa na središnjoj magistralnoj cesti M-17 u Hercegovini sljedeća tri mjeseca zbog čega bi u jeku turističke sezone imali velike gubitke.

 "Nijednim alternativnim pravcem turisti ne mogu doći u Počitelj i to je neprihvatljivo. Borit ćemo se svim sredstvima da se ovo obustavi. Ovo je egistencijalno pitanje svih koji na ovom potezu žive od turizma", izjavila je medijima na prosvjedu predsjednica Turističkog društva Počitelj Jadranka Dizdar.

Svakodnevnim blokadama prometa nanijet će se velika šteta Počitelju, mjestu koje brojni turisti posjećuju cijele godine, a napose ljeti, poručila je.

Vlasti su najavile da će od utorka svakodnevno u tri navrata od 09.00 do 12:15 sati, te od 13:15 do 15 sati, kao i od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i blagdanima zaustavljati promet na magistralnoj prometnici koja povezuje Mostar i Metković radi izgradnje pristupne prometnice prema budućoj autocesti na koridoru Vc.

Radovi bi trebali potrajati do sredine kolovoza, najavili su iz poduzeća Autocesta Federacije BiH. 

Počitelj je srednjovjekovna utvrda gradić nedaleko od Čapljine u Hercegovini iz 14. stoljeća koju tijekom cijele godine posjećuju turisti, a napose u ljetnome razdoblju. 

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 12:13